Mandi di singki

Ada ke ibu2 mndikan anak di singki?? Kalau ank pancut kencing ke bocor ke cmne korang mndikan di singki kalau tgn pon kena air kncing anak.saya first mom..

7 Balas

sy mandikan anak di singki dr die lahir smpai skrg, 9 bln dh. salu nk mndi dn dh kt singki baru buka pampers. sy xtadah air. sy bagi air lalu jer, sng. salu sy akn bshkn blkg dn punggung ank dlu. pastu baru pusing dn dudukkn dia dn pegang. jgn lepaskn. baru basahkn bhgn depan dn kepala.. sy salu smpai singki buka pampers dn terus ampu anak position meniarap. so mmg xkne kencing. tp jrg anak kencing kt singki.. kalo ank berak sblm cuci kt singki sy akn bersihkn dlu pakai air spray dn kapas. baru cuci di singki. sy pakai singki kt dapur, dry kitchen. tp stp kali nk mndikn anak dn lepas mandikn mmg cuci bersih singki tu.. xpun awk sblm nk mandikn anak bt trick wet tissue kt pusat anak beberapa kali lalu. spy kalo anak ada y xlepas lg leh lepaskn sblm kite mndikn anak.. lg pon mndikn singki sng. xyah nk mencangkung kt bilik air, sakit pinggang.. heeeee

sy dr 1st baby smpi dh masok 2nd baby mandikan baby dkt singki. setakat skrg baby xpernah kencing dlm singki. masa bukak pamper tu mmg pamper dh penuh. selalu nak kena masa time lepas mndi nk bg pakaikan pamper. time tu kalau lambat baby kencing.

9mo ago

yg 1st sampai umur dia 6m. lepas tu baru mandi dlm bilik air. sbb dia aktif sgt. tak nak dok snyp. yg 2nd skrg 7m++ still mandi dkt singki dapur😁

klu org dlu2, dyorg mandikan baby sbelah tgn.. 1 tgn ampu baby, 1 tgn lg jirus air atau gosok2 sabun.. Tp nak buat mcm nie, tgn kne btol2 kuat la tampung baby.. klu tgn kne najis/air kencg cuci la gne air paip.. bukak la paip kt sinki tu..

pernah mandikan anak di sinki zaman anak 1st masih baby dulu. Senang. Terkena air kencing tu perkara biasa yg xdpt dielakkan jd sambil mandikan anak boleh jirus tangan basuh.

takpayah risau dgn kencing baby, selagi belum makan kencing baby tu okay je tak busuk sangat. saya kadang2 terkena kencing pun sy tukar je bju sy lap guna wet tisu 😃

saya mandikan anak biar air lalu je. tak tadah. SBB lagi bersih XDA rasa was2 dgn air bertakung najis

takda mslh pun.. asalkn tangan genggam kuat badan anak takut jatuh..