Mndikan baby di hotel

Mummy2 selalu kalau gi hotel mndikan baby cmne yer?? Sbb sinki dia paip rendah tu..mndikan kt shower ke?? Saya first time nk bwk baby gi tido hotel..#firstmom

14 Balas

Kalau kat shower sesuai sebab air dia laju ja bole siram satu badan anak. Tp part anak duduk tu , mmg kena someone pegang la . Sorang lg pegang shower tu sabunkan . Kalu sinki , sinki hotel kecik kan , dan licin lg sebab sinki tu bentuk dia tidak mdatar tidak rata 🥲 mmg kena siap2 tadah air , and lock sesiap lubang sinki . nak tadah air tu pun buat serabut jugak sebab nak suam2 kan , pandai2 adjust air main2 mana suhu sesuai baru la tadah . tp klu tadah , anak letak ja dlam sinki ..brapa mins kencing haha. Part ni mcabar lg , unlock lubang sinki .. tp nak tgu air tu surut sempat anak ketar2 sejuk walhal ekon dah off ( bilik mandi mmg sejuk lembab pasal tu kot) Sepantas yg bole time mandikan anak sbb takut kesejukan 🥲😌 sy tlalu nak perfect smpaikan lama nau nak sabunkan , syampoo lg. Kalau bole kan. Sabun tu ala kadar ja sbb baby xkotor sgt kn bukan mcm budak dwasa hehe . Syampoo tu klu bole skip ja la sehari dua ke kan. Nnti klu dah dekat rumah syampoo la hehe. tp kalau nak syampoo jugak , better lepas mandi . lepas mandi dah balut pakai tuala. Anak tu kita peluk then bg kepala anak dekat paip tp kena hati2 la. Anak sy berat ye. Lepastu mronta xnak. Hm mmg tak la sy syampoo lepasni klu dhotel haha . ok done . Tbebel banyak doh sorry2

Usia baby? Kalau saya, mandikan kat shower room. Suami tolong pegangkan baby. Saya yang mandikan. Kalau hotel ada bathtub lagi senang. Mandikan baby dalam bathtub. Boleh pangku baby dalam bathtub tu. Dapat bayangkan tak? Takut penulisan saya tak sampai😁

6mo ago

Saya memang tak pernah bawak bathtub atau tempat mandi baby. Saya dan suami mandikan anak sama-sama.

tak bawa bathtub dia ke? baby umur berapa? kalau mak saya dulu kalau di luar kadang dia lapkan badan je dengan kapas basah atau kain nappy basah. ataupun boleh minta tolong suami mandikan sama2. sorang dukung baby, sorang mandikan.

6mo ago

baby dh 4 bulan..dia melonjak bila saya ltak dlm tmpt mndi yg byk2 lubang tu..

has ini benda mcabar bagi sy . Sebab suami slalu training 2hari 1malam, paling lama 4hari 3mlm. Aa pishang jenuh byk pakaian ken packing stakat ni mandikan di sinki. Ketar2 anak 8bulan . Off ekon tp still sejuk.

6mo ago

ya sis sy bagi duduk . Walau pun anak sy kadang2 tegangkan badan sebab nak bdiri. Sy pngku dia bagi elok2 duduk haha. Tp sengsara la sebab sinki tu kecik. Part nak bagi sabun tu dah buntu dah. Camna la nak bilas syampoo tu kan baby duduk. Kang masuk dekat mata haha. Nak bawak yg lipat2 lubang2 tu xdan la nak bawak. Brg anak shj dah byk, lagi2 dah pandai makan . Bawak itu ini kadang2 bawak processor food tu spy bole blend2 mknn. Masa tu xtau lg ada travel food. Tp travel food baby tu pun anak sy tak berapa makan sgt. belum biasa agaknya. tp mmg mcabar mandikan bayi ktika di hotel la 😌 klu nak selamat tu, Kadang sy mandikan ala kadar shj. Sebab fikir baby xkotor sgt ni. Haha . Kdg mls sgt, takya syampoo . Basah2 rambut je . Badan bilas laju2 . Sabun pun laju2 . Takut baby ketar2 kesejukan biar pun dah off ekon. Biasa la hotel biar dah off ekon still sejuk lg haha .

saya pula tertinggal tub mandi dia kat kg suami... so saya mandikan baby dengan peluk dia kat pangku sy.. so sy basah sekali🤣 tapi tak pe la yang penting anak tak terlepas..

6mo ago

pernah tertinggal tab mandi dgn tmpt sandar lubang2 tu dekat kg sy. Mandikan dah buntu lg2 anak first . Licin amat nak pegang bayi 4m+ masa tu. Pengalaman. Haha

saya dulu masa anak baby pergi mana2 mmg bwk je tub anak, yg jenis boleh lipat tu. mandi kat shower, kan lantai hotel sejukkk ada tub baby tak la sejuk anak

sy masa duk hotel 3 bulan under company suami.. berpantang dlm hotel..mandi bb dlm sinki sbb sinki ok je x rendah.awk nk mandi dlm tub pun blh tp tgk usia bb senang nk pgg

6mo ago

saya xreti nk mndikan kt sinki..baby xnk duduk.dia buat keras je nk berdiri..baby 4 bulan dh

mcm sy mndikan bby atas riba sy. pangku bby.. dah setel pass kt suami pakaikan bju. sy truskan mndi

Kalau baby tak pandai berdiri lagi, saya mandikan dekat sinki hotel je.

6mo ago

Saya pegang dada tangkup kebawah. Cane tah nak explain 😂😂 sebab dah biasa basuh poo/pee anak semua dekat paip sinki toilet dari dalam pantang. So anak pun maybe dah biasa dengan position tu.

beli mcm ni ke. Skrg dah bnyak bnde bnde mcm.ni snng bwk travel.