Baby tembam!!

Ada kawan tu baru je lahir kan baby. Tembam sangat2. Kalau boleh nak anak tembam macam tu tapi dah second trimester pon still tak de selera makan. Takut sangat anak kurang zat. Keluar nanti pon kecik je. Ada cara yg boleh tolong masalah selera makan saya?

12 Balas

Setakat yg mummy2 bgtau sy, and dr bgtau sy jugak Baby biarlah kecik kat dalam, nnti kat lua dia mmbesar, asalkan ckup zat Sennag nak bersalin nnti, xde jahit byk, baby besar sgt oun problem sis nnti.. Doakan supaya baby sihat ok dh Nnti dia klua bg susu ckup tembammlah dia

Minum susu jak sis.. susu ibu mengndung tu pun ok. Dlu sy cmpur, pagi minum susu mngndung & mlm minum susu hl marigold. Anak x lah tembam sbb start minum susu tu dri 7 bulan, baby kurang berat kata doc 😅 baby lahir pipi jak tembam tapi bdn kurus2 sbb baby panjang 🤣

Baby sy yg sulung lahir 3.99 sbb tiap hri minum susu hl doktor cakap..tapi sy yg nak sgt susu tu..hihi Baby yg kedua ni tak minat lak minum susu tu selalu..kalau rase nak minum baru minum..😘

Sya klau boleh x nk baby besr2 time dlm kandungan,tkut sis,ank no 2,3.2 kg kne vakum,ank no 3,3.31 kg kene czer,doktor pun dh pesan sya x boleh baby besar,sbb tulang punggung kecik

Kalau saya taknak baby bsr sgt dlm kandungan,biar normal ja.. .. Lagi2 first pregnancy...takut gunting/koyak/jahit byk...biar dia mmbsr bila dh lahir.. Bg susu byk2 ja

bykkn minum susu sis.. sy pegi details scan n baby besar smggu.. tgelak doc tu.. lgpn elok susu ni utk kalsium baby n kita

4y ago

betul.. anmum buat baby besar. saya dlu first pregnancy minum anmum. baby besar 1 bulan. nak kena czer da.. nasib ada rezeki tiba2 ada bukaan. 😆

Bnyak minum susu sis,. Jgn skip vitamin kk bg vitamin tu bantu baby sis bambam kalau kurg selera makan sis,,

4y ago

Tu la makan ubat pon kadang2 lupa ni. 😅

biasanya baby rapidly membesar selepas 37 minggu. makan je makanan berkhasiat skrg. susu jgn skip

Kawan awk tu ade gdm ke? Baby tembam sgt2

4y ago

Klau 3.18 awk mkn mcm biasa je ..bby sy 3.25..mkn mcm biasa. Tp kalau awk 1st bby jgn la bsr2 sgt😅

Banyakkan minum susu