40 Weeks 5 Days

Ada kah mommy yg overdue tapi still belum ada bukaan & baby belum engage?Risau pula.Dr kata everything is ok with my baby & extend 5 hari lagi.Kalau takda any sign,kena induce.Mcm mana nak startkan bukaan tu?Any tips?

4 Balas

cuci toilet ( sntiasa hati² kalau tk larat , rehat jgn pksa diri ), banyakkan berjalan dalam rumah , jalan itik & kerap bersama husband tpi jgn lasak . kang terberanak sana

Sya pon dh overdue 40 mggu 2 hri, hrap sgtt bby kuar sblum kna serah dri... Bukaan pon blum ada.. Sakitt on off jaa.. Xdk pengalaman.. Bby first...

Sy pn..40 minggu 10hari. Harini dah kne serah diri..xpela..asalkn baby sihat..

Wish you safe delivery. :)