40 weeks 2 days pregnant.. baby tak da sign nak kluar lg.. anyone ada tips nak cepatkan turun tanda n bukaan?

8 Balas

sya 40 week kepala dh turun tpi xde bukaan dh masuk ubat pun x buka juga last operation juga la yg anak aku nk..now dia dh 15 day membesar dgn baik,,lahir 3.79kg dgn panjang 57 cm

Saya ada baca, bila dah hujung2 kehamilan kena rajin bersama suami. Sebab suami punya 💧 boleh bagi contraction and mudah untuk bersalin... insyaAllah..

3y ago

Itu cuma ikhtiar kita untuk cepat bukaan . Tapi selebihnya atas rezeki masing2 sis iris. Yg penting bby selamat dilahirkan..

iya mcm mommies lain bagitau, bykkan berjalan, buat squat,mkn kurma dan zikir nabi yunus..semoga dipermudahkan bersalin ye..selamat mommy dan baby.. 😊

Apabila 38mggu bykkan bersama dgn suami bg memudahkan bersalin...selain itu ibu blh jg buat senaman jalan itik.... Insyaallah mudah bersalin

Mcm sy, bila dah tggu hari, saya akan bnykkn berjalan... X tau la klu mommy lain ada tips😊

Banyakkan makan pedas pedas jugak . Cakap2 dgn baby , pujuk and senaman kegel pun boleh .

semoga selamat bersalin..doa byk2 moga baby cepat2 keluar

Saya ada terbaca. Try minum milo campur majerin.