TIPS CEPATKAN BUKAAN JALAN

Hi mommies! Lagi seminggu nak sampai due date tapi jalan masih tak terbukak, cuma kepala baby dah kat bawah. Doc bagi extend seminggu sehingga 22/12 sebelum serah diri. Nervousnyaa! Any tips untuk cepatkan bukaan ?

TIPS CEPATKAN BUKAAN JALAN
1 Balas

pregnant dulu sy banyakkan berjalan. tiap2 ptg dlm 30 minit jln2 depan rumanh, squat @ ketuk ketampi, jalan itik. kena kerap bersama suami hujung2 kehamilan ni utk laluan terbuka.

4y ago

Hoho habis dah buat semua tu 😅 sampai tak larat nk pi mall jalan dah la kata. Jalan taman 3km huu prnatnyaa tapi xmo keluar jgk. Mengeras ja