anxiety while pregnant

ada disini masalah anxiety? saya mmg dlm rawatan dan makan ubat tp waktu pregnant ni dr tak galakkan, selama pregnant saya tak makan ubat. N alhamdullilah saya takda apa masalah stkat ni. Masih dikawal, cuma kedepan saya risau akan cucuk dan dll.

3 Balas

Sy ada anxiety tp tk makan ubat sbb sy refuse nk bergantung dgn ubat + saranan doktor juga. Satu cara yg sy buat mmg mind control. Ambik masa jugak nk master, sy lepas 3-4 tahun baru boleh bergantung dgn mind control. Tp kadang ada masa tk terkawal, sy guna teknik grounding. Fokus pada 5 senses, boleh search The Five Senses Exercise. Setakat ni alhamdulillah berjaya kawal juga sbb minda teralih dr punca kan. Boleh cuba explore lepas tu try and error suggestions lain. Semoga dipermudahkan ya. Time pregnant kena byk fikir positif kalau boleh. Cuba keluar dr situasi yg boleh timbulkan anxiety. Best of luck ❤️

3y ago

İn shaa Allah thankyou so much ❤️

maaf tanya ..anxiety ni..kalau takbuat rawatan sepenuhnya dia akn memudaratkn diri ka..sy nk tau sangt2..sbb sebelom kawen..doktor ada bgtau apa yg sy cerita kat doktor tu tanda2 anxiety..doktor dh buat surat suruh buat rawatan lanjut dan sebagainya ..tapi sy takpi..sampai sekarang bnda tu sy rasa..

3y ago

sama2 , kalau ia memudaratkan diri better amik rawatan ye 🥰

Semoga dipermudahkan segala urusan sis 🥰

3y ago

🥰🥰