Pengambilan ubat sertraline semasa hamil

Hi salam , boleh share sapa ada pengalaman pregnant or sebelum pregnant ada ambil ubat anxiety (ubat setiap) ? nk tahu Baby ok ke masa pregnant ? Ada effect baby tak masa prengnant & lepas lahir?

2 Balas

sy pun tengah on setraline. skrg 18 week . sy buat research sndri jenis setraline ni ok ntk baby , jgn je yg ubt penenang tu mcm lorazepam dan adk² beradik dia yg lain. xla bahaya ntk baby, tapi boleh risiko sumbing.. doc pun ckp cmtu

1y ago

sy sblm pregnant mmg ada anxiety da .. mmg consume ubt tu .. sis ok x dgn setraline? brapa mg da?

consult dgn dr ya..