Susu Formula

Ada Cdgan X.. Anak saya Minum Enfalac A+ Tpi Asyik Kembung Kemudian Tukar Pada Enfalac A+ Juga Tapi Gentlease... Susu Yg Telah Di Hydrolysed Kan... Kembung langsung dh xde Tapi Skrg X berak 2 Hari.. Tau X Susu Yg Elok Untuk Elak Kembung Dan Sembelit.. Tq

11 Balas

Try karihome..ank sya sembelit kembung prot..minum karihome alhamdulillah sume baik2 je..tapi tu la..bila minum karihome laju dia minum duit pn laju 🤣🤣🤣

5y ago

Xla..susu kambing ni better dari susu lembu dari segi penghadaman..kalau susu lembu ambil 2 jam nk digest.susu kambing hanya 20 minit nk digest.. zarah susu kambing lebih kecil and lebih kurg sama macm susu ibu..sbb tu bayi kerap mnyusu and sbb tu susu ni bagus untuk bayi yang ada masalah sembelit..tapi apa pn bergantung pada bayi..ada y xbole ngn karihome..

anak saya nk masuk 2bulan umur. dia minum enfalac.. kadang berak setiap hari, kadang 2 hari baru berak. doc ckp normal.. kalau xberak 5 hari baru kena jumpa doc semula

8mo ago

wlaupn post ni dh lama, sye nak tnye, mmng mnm susu enfalac najis hijau dn cair ke?

Sukatan ikut dlm tin.. Kembung tu sbb alahan mse guna enfalac a+... Skrg dh guna enfalac a+ gentlease Sembelit pulak

1y ago

ye lah.. enfalac genlease ni memang

anak sy minum susu Nestle Nan dari 2 tahun sampai 5 tahun 😅.alhamdulillah setakat ni ok..hari2 membuang sehari sekali

5y ago

susu nan ade utk newborn sis.. ank sy ade campur jgk time pantang bersalin sbb mase tu sy kene chicken pox betul2 lepas seminggu bersalin n sampai habis pntg..lepas tu baru sy sambung direct feeding smpi 2 tahub.cuba mcm2 jgk susu tp nan yg serasi .tmbh2 ank sy ade eczema.mgkin ikut kesusaian baby tp bleh try..kalo ade pek kecik or sample sis bleh try yg tu dulu

Ank sye guna susu Nan Pro.. Tpi agak mahal.. Rezeki dye minum susu tuh smpai 6 bulan.. Lps tuh tukar lactogen..

Anak saya minum susu karihome . Alhamdulillah tak pernah kembung & hari2 membuang .

5y ago

3 bulan stengah

sukatan kene btul..Klau air lbh kembung lh kot...

Frisolac 👍👍👍

5y ago

Anak saya dari 3m minum frisolac smpai skrg alhamdullilah berak hari2, perut pun takda mslh sembelit

Karihome