Fully Susu Formula

Hi nak tanya, anak saya baru 46 hari. fully fm enfalac A+ tp 2/3 hari nie anak kerap kembung + muntah susu + 1 harini tak berak tp sbelum nie tkpernah sembelit. tu tandanya susu formula tk sesuai dh ke? baby tk bf sbb susu sye dh tkde :’) boleh advice ke susu formula yg ssuai kalau kena tukar & cara nak tukar susu formula tu? #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Saya bagi novalac step 1, Alhamdulillah rasi. Setiap pagi mmg akan berak. If nmpk mcm susah berak kami akan lebihkan air sikit. Then mcm normal. Kembung & muntah jugak, tapi tak kerap.

saya pun mcam Tu ksih susu novalac,,sudah 3hr ni bayi saya tak mau mnum susu Tu lgi,,,saya bingung mau bgi susu pa