Buasir semasa hamil 25 minggu

Ada cara tak sembuhkan kan dari buasir seminggu ni tiba2 timbul .. tak pernah kena lagi, ni first time. Nak buang air besar pun takut dah..

5 Balas

saya beli krim dekat kdai herba cina tu..mmang berkesan.Saya pun trauma nk berak lps kena buasir..tiap kali nak berak saya sapu krim tu untk tak rasa sakit bila membuang.Sapu bahagian dalam sikit jangan trlalu dalam

klau awak gi cek doc, doc akn bgi ubat sapu or mkn. try la gi consult dgn doc sbb sy pn first time buasir msa 14w hritu. skrg dh 31w😊

3y ago

ubat sapu ok lagi, kalau ubat makan tak masuk dah ni banyak sangat, Tak larat nak makan.. esok ada appointment kk , harap ada ubat sapu.. tq yee

ubat makan yg sy dpt dlm bentuk cecair. welcome awak🥰

Bykkn minum air suam sis. Sya pernah alami

3y ago

ya,itu yg saya amalkan sekarang..adakah boleh sembuh sendiri lepas tu?

Try sapu serbuk manjakani kalau ada

3y ago

Biasanya serbuk biji manjakani tu ada jual dlm shopee. Tak sure ada jual tak dkt sensei. Kalau biji manjakani tu banyak jual dkt kedai2 runcit. Cuma nak kena rajin asah pulak 😅