Buasir 35week pregnant

Ibu2 ada ka yg pernah kena buasir time mengandung? Sy dh 35week tiba2 kena buasir tak sanggup dh ni sakit ya amat. Kongsi cara rawat atau perlu ka pi KK jumpa doktor 🥲.

2 Balas

Hujung2 memang mudah kena buasir sbb saluran najis & perut kita dah sempit baby tolak. So proses penghadaman x betul thats why selalu sembelit. Bnyak2 minum air & makan serat2 tau

Kalau sakit sangat, jumpa doktor. Kalau tak teruk, buat senaman kegel.