Rokok

Ada cara tak nak bagi suami kurang merokok... Suami kerap sangat merokok.. Bila tegur dia marah saya balik..

34 Balas

Alhamdulillah..skrg husband saya dh kurang hisap rokok..kalo dulu 1 kotak 1 hari..skrg 1 kotak 2-3hari tu pun kwn2 dia mntk..kalo cuti..mmg x boleh thn lme rokok dia 1kotak tu.. . Mmg kne slalu ingtkn..jgn isap rokok dkt dgn kita.. Cara saya...tiap kali husband nk bkr rokok..sya lari ddok jaoh dri dia..masa mula2 nk bgi dia phm tu..tiap kali dia nk bkr rokok..saya masuk blik trus..dlm 8-10mnit ru klua blik..kalo dia tnya nape msok blik..alsn sya x elok asap rokok utk baby & mak nye..husband skrg pun dh fhm..kalo nk bkr rokok..dia lak lari..ddok jaoh..hehee . Husband ke arah nk benti isap rokok..hrp husband saya bjaya benti isap rokok..🤲🏼 Mmg susah utk perokok tegar ni nk benti..kita kne slalu sokong dierg tok benti.. 💪🏼