baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

Sis kena pujuk baby dlm tu..saya pun pernah mcm ni baby songsang 36 week 6 day..keesokan pagi (37 week)nak buat temujanji dengan doktor pakar,doktor scan dulu sebelum nak buat EVC..tiba2 posisi kepala baby dah kebawah dah masuk laluan..doktor tu senyum2 pula ..tak payah buat EVC dah ..dan doktor bgitau apa saya lakukan,kepala baby dah posisi kebawah,dan dia ckp ada berurut ke,,lepas tu saya jawab,saya pujuk2 tu baby bercakap dengan dia manja2 supaya berpusing duduk dlm keadaan yang betul.....dan sekarang kandungan dah 38 minggu..saya berharap semasa bersalin nanti semua berjalan lancar...amin..

5y ago

Alhamdulillah...harini sy g scan kepala dah kat bwh...harap dia x pusing lg..Insyaallah..sy buat sujud lelma n bdoa je moga dia leh pusing..Alhamdulillah dia da pusing😊