baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

Pengalaman mak saya masa ngndungkn saya..jumpa bidan kmpng,tp ttp tak nk pusing😅😅😅..songsng n czer..now dh 25thn...moga allah permudahkan urusan sis...

5y ago

Wlcme sis..

sis u try baca doa ni...insyaallah jika diizin olehNya...sy dh buat ecv last week...alhamdulillah doc cuma sekali pusing je...

Berurut la.. Kakak sy pon songsang... Doc kata klau xpusing kne serah dri... Balik kg.. G berurut n amik air.. Esok nye g scan.. Dh berpusing..

Kerapkan buat sujud tapi tinggikan pd bhagian kaki letak cushion/bantal tebal lam sejengkal.. buat dlm beberapa second. Buat kerap..

Sy mula2 pn mcm tu jugak tp mngu ke 36weeks baby da turun elok ke bawah..jgn risau laaa ada ruang lg tu dia nk memusing..bnyk kn berborak dgn baby yee

In shaa allah akan berpusing tu . Cuma sy x sempat . 36w baby pusing melintang , 37w bersalin ,sakit woo contraction baby songsang melintang 😭 ..

5y ago

Betul2 . Banyakkan berdoa

Xpe 32 w dia akan berpusing lg,x payah lh pergi ubah kedudukan bby dgn bidan kg ke bagai..psti doc bg tarikh utk rpt scan smula.

cara nk pusing kn bby tu kne mtk pd yg maha kuasa je sis . kita xd kuasa nk bg bby brpusing . mudh2an bby n mommy selamat ye .

In Shaa Allah boleh pusing lg tu sis. Bykkan berjalan, sujud lama-lama. Jalan itik. Lepastu ckp ngn baby, pujuk dia suruh pusing sis.

Sy 37 minggu baby songsang..pastu dirujuk ke hospital,doktor pusingkan baby kepala ke bwh..38 minggu sy selamat bersalin..

5y ago

Sy pn bby songsang jgk,32week..mudah2n bley bsalin normal nnty😉