czer 1st baby. klau preg ank kedua kurg dri 2 tahun, next pun kena czer jgk ke ??

ad x mommy2 yg ad pgalaman?? hosp .gov

6 Balas

nanti masa kndungan 35w ada jumpa pakar, dia akn check luka czer dan advise boleh bsalin normal atau tak. tp selalunya klu ank 1st dh lebih 18bulan umurnya masa nk bsalin ank 2nd, inshaallah blh bsalin normal.

tak jugak sis. depends on keadaan sis n baby semasa nk bersalin tu nnt. tp mostly blh je bersalin normal. nnt 36+ weeks, akan ade app dgn pakar o&g. nnt die tnye nk bersalin czer or vbac.

5mo ago

aah, nnt die akan bg mcm borang yg mengatakan kite nk czer or vbac. nnt die akan terangkan la risiko2 semua. semoga dpermudahkan urusan sis .

Nnti kndungan dh 7bln ... sis akn kna jmpa pakar untk scan luka czer sblm ni ... sama ada elok atau pon sbliknya ... saya pn slung czer akn scan untk luka czer bulan 3 nnti

5mo ago

Ank slung saya 2y 6m ... saya akn bslin yg kdua myb umr dia dh 2y 11m

depends pd keadaan kita ketika itu

Boleh je normal…

depends juga