Tips naik berat badan

Ad tips tk nk naikkan berat bdn ? Sy 40kg dri haritu..sedih la…perut pon xnmpk..bru 13w..alahan ad sikit ..

7 Balas

okay la Tu 40kg saya 38kg sekarang da 22w . masa awal preg 34kg berat org lain lain . mase awak booking buku awal preg berat berapa . kalau Ada kenaikkan takde masalah. perut pun tk nmpk tkpebasal bby sihat . sbb Ada jee org da nak bersalin Baru nampk perut . heheheh .

mungkin nanti dah 2nd trimester auto selera makan naik & selalu lapar. saya masa awal pregnant 38kg skrg 23weeks berat naik 48kg. asyik lapar je. tkpe skrg ni kerapkan makan ya, kuantiti tk byk pun takpe

sama mcm saya sis. maybe kena tunggu alahan hilang kot baru boleh naik balik. kalau ni ,cer sis makan benda2x yg boleh naikkan berat badan. makan sikit tapi kerap.

sma lh sis saya pon nak naik kn berat badan 😁saya skrg 15w berat bdan 37 jaa dri pertama kali bwt buku mmng berat 37 jaaa nda pndai naik 😥😥😥

Ikut pnglmn sy, berat sy pun xnaik masa 6-18 weeks..masa 19 weeks baru berat sy naik..myb sbb masa 6-15 weeks tu sy alahan teruk, mkn pun kurg selera..

berat kita samala 40kg...susah nk naik berat bdn mkn byk pun x naik²🥺🥺dri 36kg jd 40kg naikla sikit skrg maintain dgn 40kg

Minum susu. Tambahkan makanan protein macam telur/ ayam/ daging/ ikan.