Berat tk naik

Hai ibu ibu , boleh bagi tips naikkan berat badan , sye dh 32 minggu tapi berat badan same je 72 nurse suruh naikkan lagi takut resiko . Boleh tk ibu ibu bagi tips naikkan berat badan , sy jenis mkn banyak tapi tk naik naik berat badan 😅 tlg bagi tips naik berat badan boleh ? 😅

1 Balas

try makan dan minum yg manis². kalau ada gdm memang tak bolehlah. sy pregnant anak ke 3 ada gdm on dc,berat turun sampai nak bersalin. doc ambil ujian tft pun negatif. tp memang sy diet,cut sugar less carbo. anak pertama dan ke 2 berat naik terus sepanjang pregnant

12mo ago

sy tkde gdm , nanti sy try mkn manis . terima kasih bagi tips