naikkan berat badan

Anak saya lahir kurang berat bdn wlaupun cukup bulan (2.1).. lps sbulan lahir berat naik 2.8.. then ada appoinment dgn pakar dietition, bila timbang lg naik 3.1.. tp pakar minta dlm sebulan ni baby saya kne naik berat bdn kpd 5kg.. ibu2 ad x tips naikkan berat bdn dlm masa sebulan ni utk berat baby sy sama dgn baby2 yg sebaya dgn dia

6 Balas

Kerapkan penyusuan ye sis.. susukan baby stp 2 jam termasuk waktu malam.. klu full breastfeeding lagi bagus sbb susu lebih pekat pada waktu malam, sangat bagus utk tumbesaran baby..

Kerapkan pnyusuan bdn..dan pmknan sis tu pn kna jaga... sbb apa yg kita mkn, tu jga baby rasa.

4y ago

Ok.. ni cadangan sy ya sis.. sy amalkn,minum sup buah betik yg sda d masak.. twpn rebus buah betik tu tp potong2 kecil dulu then minum mcm air kosong.. sy amalkn itu , syukur susu bdn jd byk dan cukup tuk baby

Cuba minum moeder, boleh pekatkn susu dan limpahkn susu bdn

4y ago

Abis pantang abis jgk susu sis.. mcm2 da minum mkn utk produce susu.. tp susu xde jgk..

Full bf kah? Sebab pmkanan ibu pun kna jaga tu.

Kerapkan susu waktu malam. Kejut baby setiap 2jam

4y ago

Baby hisap betul ke Tak? Kalau latch salah pun boleh susu kering

Kerap susukan bby 2jam