Anak makin berat

Ad ke mommies yg terseliuh pergelangan tangan sbb baby makin berat? Ank sy bru 2 bulan lebih,pergelangan tgn sy ni terseliuh sbb dukung dia lama😂 sakit tgn pun xpelah aslkan ank sihat,membesar dgn elok🥰

9 Balas

oo boleh sampai terseliuh ek? tersalah dukung ke tu sis? now cmana tgn da ok ke? anak sy pun dh masuk 2bln. Berat baru masuk 4kg. Mmg makin terasa beratnya. Saya pakai baby carrier kalau gi KK dan stroller kalau ke kedai

5mo ago

haah sis smpai nk bt keje pun terasa sakit tgn . sbb dukung lama sgt. mungkin tersalah dukung jgk kdng² tu. kena urut selalu tgn ni nk bgi ok sikit. sy pegi mana² emng sy dukung dia . skrng tgh ajr nk pakai baby carrier dgn stroller . bgus la sis ajar awl² anak duk dlm stroller dgn carrier,sbb anak makin lama makin besar kan

Sama saya..tp sy terseliuh dari bersalin smpi skrg baby 2 bulan tkok lagi...siksanya Rasa sakit pergelangan tgn..susah nk urus baby..lg2 masa nk mandikan baby..baby dh berat tksama newborn lain 2.6kg je😄

5mo ago

sy start rse sakit mse baby msuk sbulan lebih. smpai la skrng tgn dk sakit cmni . bila nk bt keje tu smpai terasa sakit tu haha . letak dlm baby carrier yg jenis kain tu boleh la . letak kejap je sbb baby xselesa lgi dk dlm tu

Anak saya 2 bulan 5.5, ni nak masuk 3 bulan dia punya berat nak nangis 😭😭 takpela anak janji sihat jela ibu redo je adik berat ke kurus ke

4mo ago

Haah awk masuk 3months berat 7kg 🥲

Saya xterseliuh tp cramp tangan 🤣 anak masa check 2 bulan 5.3kg. Fully susu badan. Padahal lahir tu 2.9kg je 🤣 skrng dah 2 bulan stengah.

5mo ago

sihatnya baby sis😍 . anak sy check 2bulan bru 4.5kg tpi dia punya lenguh tu aduhai . bgun tido pagi² trse sakit² badan haha . mse lahir kecik je 2.7kg

sama la mommy,,,masa mandikan baby pergelangan tangan sy pon sakit...kne urut2... baby sy sebulan timbang 5 kg, masa lahir 3.3kg

5mo ago

sihatnya baby sis😍 baby sy dua bulan bru 4.5kg. masa lahir 2.7kg tpi dia punya berat tu smpai sakit nk bt kerja haha

sme la..nk angkat pon xlarat dh...bby 2 bln 17 hri....mse checkup 2 bln 6.9....skit sngt

5mo ago

sihatnya baby sis😍baby sy check 2bulan 4.5kg . tu pun bgun pagi sakit badan² haha. smpai sy letak dlm carrier yg jenis kain tu sbb xlrt sgt nk dukung haha

Baby sy 2m 5.4kg terasa lenguhnya. Tapi tak pernah terseliuh lagi la.

5mo ago

mungkin sy tersalah pegang kut smpai terseliuh tu sbb nk bt keje pun sakit😭 ad la jgk urut sikit² tpi nk menampung 4.5kg ni terasa sakit jgk kan hahaha

boleh pakai wrist support. awak beli kat farmasi.

5mo ago

baik tq sis🥰

Brapa berat bayi awak?

5mo ago

lagi berat tu haha😅 baby sy pun lahir² kecik je . sy pun urut sndiri,ok la kejap