Pergelangan tangan sakit

Hi and Asalamualaikum Mommys... saya sekarang dah 28weeks. Normal ke pergelangan tangan kita tiba tiba sakit macam terseliuh. Padahal takde jatuh ke terseliuh ke. Kita dh nak sebulan. Dulu kiri ni bersambung tangan kanan. Sebab calcium tak cukup ke?

2 Balas

samaa saya start 31 weeks ni pergelangan tangan kiri kanan sakit sampai jari2 semua pun jadi macam kerasa susah bengkok. kalau google rasa sebab CTS and normal untuk pregnant mother. tapi tulah tak tahan kadang nak buka botol air pun tak kuat dah. pegang phone sekejap pun tangan keras

2w ago

Sy baru refer ortho dekat hospital. Mmg confirm CTS. Skrg kena buat fisio and makan ubat juga kalau tak lepas bersalin pun ada risiko kena lagi. Kita nak pegang baby. Taknak sakit tangan

maybe lenguh

3w ago

Sy dah check dr... carpal tunnel syndrome. Ibu prgnant trimester 3 kebanyakkannya dpt. Huhu kena buat fisio