taksub..

Ad ke kt sni ibu yg da ada anak perempuan, telalu taksub sgt nk anak lelaki smpai takot nk scan, sbb tkot kcwe.. Xbaik kn sy mcm nie.. Xterima ketentuan allah ??

12 Balas

Mas pernah jugak dulu macam ni pregnant 3rd..bukan apa ada pengalaman.. masa pregnant anak no.2 scan 36w doktor cakap boy sebab gambar scan tu pun tunjuk bird dia... kelua2 girl..😅 kuasa Allah SWT kan siapa kita utk menidakkan kuasaNya.. Pregnant yg ke3 scan boy.. tapi mas tak mengharap sangat boy atau girl anugerah Allah..alhamdullilah kelua2 boy.. tu pun lepas kelua baby.. suami buat double cek kat nurse betul ke boy.. 🤣🤣..tulah pengalaman mas.. takpelah puan boy or gurl... rezeki Allah..

5y ago

Tu la lawpn da 20minggu nie sy maseh xbenti bdoa nk anak laki..hehehe.. Sbb mne taw allah bg 😊

Sy ank 4 llki..dl ms nk pertama & ke dua x mgharap sgt boy @ girl..x kisah..bl prgnt ank ke 3 arap gegel la pl..tp boy jg..keluar no 4 pn boy😂😂 skrg tgh prgnt ank ke 5..scan 32w aritu pn nmpk boy..hihii..dh mmg x mgharap sejak no 4 boy..asal kn bby sht ..syukur sgt😍

5y ago

Sama geng kita ni sis.. sabtu hr tu scan dpt tau baby boy jg.. xpe la janji baby sihat dah cukup sifat.. setiap anak ada rezeki dah mesti TUHAN bg sbb utk bagi semua anak lelaki kan..

sy pn prnh rse cmtu sis.. dh ade 2 girl klau bleh nk sgt ke3 ni boy.. scan doc ckp girl gak.. mule2 de ckit rse sdey.. tp ble fkir blik smua ni kn kerja Allah sis.. kena redha dgn pmberianye.. berdoa je smoga bby ni ckup sifat & sihat..boy ke girl ttp ank kte kan.. hihi 🤗

5y ago

Kita nk amik smgat awak tu 😘

Sma cm sy.. Mula2 ngndung sy nga suami idam sgt2 nk bby laki..kteorg dh siap cri nma bby boy. Msk 24mggu je trus ajk suami prgi klinik swasta nk scan detail n xsbr nk tau jntina.. Scan2 bby girl. First aty sdih jgk. Tp pk2 xksh boy or girl. Y pntg bby sht je

Niat nk anak lelaki sb anak first girl..kecian ayhnya xde geng..lepas berusaha untuk dptkan anak no 2 bkn sng..3 tahun tgu..kami suami isteri menerima sahaja ap jantina ank asalkan sihat

5y ago

Gud luck sis

Sama la sis.. next week nak scan detail.. berharap sgt dpt baby girl sbb dah ada 3 hero.. tp xpe jantina tu belakang kira janji baby sihat dah cukup sifat syukur sgt dah..

Saya mula2 scan anak kedua, perempuan jugak ada la rs sentap sikit tp kejap je mcm tu. Now dh ada 2 girls, seronok ada geng ni. Hehehehe.

saya pun terlalu berharap nk ank lelaki..sbb ank no dua ank perempuan..mudah2an ye sis ape kita berharap jadi kenyataan..tk sabar😘😘

Memang teringin anak lelaki Smpai x sabar nak scan 😅

Bersyukurlah sis.. setiap anak ada rezekinya..