Serah diri 3 cm

pagi ni serah diri kat hopsital sebab esok due , gdm on diet ,, doktor dah cek semua , kata nya bukaan dah 3 cm .. tapi saya tade rasa sakit2 lagi .agak2 kena induce jugak tak .. sebab tade rasa apa2 lagi .. perut je mngeras .. anak ke 4 ..

1 Balas

sblm masuk labour room cuba mkn dan mnum secukupnya... sbb bila dh masuk labour room if govermnt dh x blh mkn mnum... but if private blh mnum n mkn mknan ringan.. risau tenaga out nti masa nk push.. sy doakan semoga selamat ibu dan baby..

2y ago

dah selamat bersalin .hehe pergi hospital serah diri 13 hb tu .cek bukaan dah 3 cm .tapi tade sakit n keluar tanda semua , tggu kat pac dri pagi smpai kol 10.30 mlm baru dpt naik wad , esok pagi nya cek jalan 4cm , kol 10 pagi mcm tu masuk labour room doktor pecahkan air ketuban tapi tak sakit lagi , dah kol 12 lebih baru sakit kuat , kol 1.45 alhamdulilah selamat bersalin .. sakit kali ni sungguh sakit , smpai trauma serik rasa dok 4 jam dlm lb tak boleh makan minum gerak kencing semua , tahan sakit kuat yg teramat .. alhamdulilahh