scan baby kali kedua tak nampak

7w sy scan ada nampak janin, harini buka buku pink pada 8w4d tak nampak janin.. kosong.. ada ke mommy yang pernah experience benda yang sama. consider misscariage ke .. sebab size kantung saya membesar 8w2d 😣

10 Balas

Sis ada bleeding ke, Risau kalau ada bleeding. Kalau tak ada bleeding, nanti dorg repeat scan lagi, kalau sis ni repeat swasta je, Insyallah, kdg tak nmpak. Pengalaman saya kalau 10w tak ada jgk dorg refer pakar, tapi kes saya mmg ada bleeding, so doc ckp blighted ovum ka ap gitu la.

1y ago

saya x de bleeding tp sblm ni ada history misscariage ..

Try repeat scan kat swasta pula lagi. Untuk kepastian. Sbab 8w2d biasa baby dah sebesae biji kacang merah dah tu. Saya scan 8w kat kk masa buka buku pun dah nmpak sketul janin biarpun machine diorng teruk juga

1y ago

dah scan dekat swasta tp npk samar2 .. scan kt atas .. sy pernah ada experience gugur 2 kali sblm ni .. x de bleeding apa2 pon ..

Sma dgn sya sis 🥺 dkt apps ne sya dh 11W tpy kmrin scan dkt swasta jd 8@9W tpy bila scan kantung je nmpk janin xnmpk lg,,last period 22/1

1y ago

awak pon mcm sy kee ? nampak janin mula2 scan skrg dh x npk ? ke dr awal lg mmg x npk ?

kalau sis nak lebih jelas boleh cari klinik yang ada transvaginal scan.. tu lagi jelas.. sbb dia scan ikut bawah..

Betul tu sis.. pergi klinik yang ad transvaginal scan.. alhamdulillah dua2 kli scan mmng nampak janin 🥰

8mgg pttmya db nmpk.dgn heartbeat skali. mungkin scan kk xjelas. boleh rescan kt swasta

7w scan kat mana luar atau kk ? 8w scan kat mana? kalau kk biasalah tu, mesin dah lama

1y ago

try scan lg skali mggu dpn klu xde bleeding..

normal sis. mak menakan sy 12 minggu baru nampak even guna TVS

sy dlu pn mcm ni . tpi Dr scan dari bawah bru nmpk ..

1y ago

awak pon mcm sy ke ? awal2 scan npk janin .. kemudian baru x npk ?

8 week patut dh ada heart beat