Already Born

6.45pm dah melahirkan baby girl dengan kelahiran pramatang sebab rahim sis tak kuat dtang jak hospital tadi nak check rupa sudah bukaan 4cm tak lma tu tak smpai, stengah jam daa bukaan 7cm so terpaksa la lahir awal.. Sbb takut bby lemas kat dlm ... Semoga bayi dan saya sehat amin. Lahir pada 14/10/2019 dan lahir dengan normally no c-section atau gunting.. Berat baby 1.68 apa2 pun sy bersyukurr sy melahirkan dgan selamat juga baby girl selamat... Doa kn sy agar di permudahkan semua ini amin..

35 Balas

Bagi susu kerap sis. Boleh discharge kalau baby 2kg dah. Mcm anak sy lahir 33w berat 1.82kg. Almost sebulan juga dalam tu. Sebab berat lepas je keluar turun 1.62kg. Apa apa pun semoga baby dah sis sihat sentiasa dam dilindungi olehNya. Aamiin

5y ago

Masa sy di hospital dulu akan cuba baby susu. Kalau tak cukup boleh topup susu formula hospital sediakan. Then sy cuba pump susu. Then lama lama nanti ada pakar nutrition dtg utk check anak then ada supplement utk dicampur dlm susu. Supplements utk baby premature.

InShaa Allah sihat2 saja sis dan baby. Sepupu saya lahir cukup bulan tapi berat baby sama la 1.68kg. Alhamdulillah cepat je membesar ❤

5y ago

Amin... Tq doa dia 🌼🌼🌼

Tahniah sis..slmt brpantang.... Mg d pmudahkn segalanya..aamiin...mg ank pn cpt dschrge dr nicu.... 😉✌

5y ago

Mcm sy ritu ank sy lahir prem 34wik..berat 2.1kg..bby kne tahan nicu 17hri.. alhmdulillah skrng bby dh umo 4bln..tp still kne pantau dan d kuarantinkn mcm d nashtkn oleh doc dr bwk ke tmpt yg rmai org..tkut kne.jngkitan paru2...

sis dah bpe minggu ? Mcm mna tau rahim tak kuat? Apa pon tahniah n slmat berpantang 😊

5y ago

Lagi2 air ketuban masa tu pun blum pecah..

30week kn? wah baby nk jumpa mommy awal ni . tahniah dan selamat berpantang

Syukur takda gunting. Moga sihat keduanya yaaa. Selamat berpantang mommy!

Tahniah Sis... Semoga dipermudahkan dan Selamat berpantang...

5y ago

Tq sis.. Tq doa nya

Sykur la.. smoga dprmudahkn & baby ngan sis sihat..

Sis ad sakit ke atau tanda2 ke time tu sis?

Tahniah sis.. Selamat berpantang.. ❤️