Kuatkan semangat saya.

6/1/2021 lembaran baru tahun 2021. DOAKAN SIS KUAT...PENANTIAN SELAMA SETAHUN. Baru terjadi dkt sy smlm. frst sy kluar darah sedikit terasa sakit perut g 🏥 ,nurse srh blk ckp tu normal flek, bila nurse 🏥ckp klu nk chck kna tgu dktor dlm 8jam.. masa tu jm bru kol 9 mlm, nurse ckp blk dulu pkai pad kluar darh byk bru dtg blik. tiba2 dlm kol 4pgi tgh tdo perut skit, terasa ada drah kluar. tgk2 byk trus g 🏥 nurse ambik detail semua, nurse ckp kejap tgu doktor dan doktor pon sampai ambik detail sy, lpstu dktor ng nurse chck dr bawah masukkn alat , fikiran dh tak tntu arah...bila dh chck kna tgu dktor ke2,semantra nk tgu doktr ke2 dtg ,sy pn baring. Perut rsa sakit lpstu hilang.. Dtg doktor ke2 scan perut tk nmpk apa2, dktor nk air kencing, masa kencing ada kluar janin menggigil bdn.. nurse dtg ketuk pntu tnds ckp cpt sikt dktr dh tgu, rsa nk pengsan dlm tandas.. lpstu sy tnjuk dkt nurse apa yg sy pegng, nurse suruh sy bwk g jumpa dktor...last2 dktor ckp kandungan dah gugur ,dktor pn cuci.. Tapi masa sya buat buku pink nurse KKIA ckp klu kluar darah setitik trus g 🏥, bila saya tnya g klink tak bleh ke nurse ckp nanti dorg suruh refer hospital ,bila sampai hospital suruh blik dlu.dah pertma kali sy pergnt 11w 3hari ..bila dah habis sy mtk nurse nk ambik gmbr, sy whtsp myhusband 2 tunjuk gmbr, takpelah tak ada rezeki, dh setel dktor bg surat semua nk byr bil sy bjlan sambil menagis dh x hiraukn org sekeling.. sampai dlm keta saya diam sy menangis, myhusband tenangkn. Doakan saya kuat, penantian selama setahun... dapat pegang janin.. skrg proses pantang . momy semua doakan sya dapat zuriat semula...

29 Balas

Allahu.. Salam takziah ye 😭. Semoga dipermudahkan urusan, diberikan ketabahan dan direzekikan lagi pregnant selepas ni. Allahumma Aamiin 🤲🏻. InsyaAllah, Allah beri rezeki ada anak syurga yg akan menunggu di pintu syurga nanti. Ustaz saya pernah cerita, anak syurga ni, dia tak nak masuk syurga melainkan ibu ayah dia di masukkan dalam syurga. InsyaAllah ganjaran syurga untuk sis bagi ujian berat ni. #TAPsupermoms

kuat ya sis.. saya dah gugur kali ketiga skrg ni.. skrg ni tngu baby kuar je sbb heart beat baby dh takda.. spotting since 6 weeks until 12 weeks skrg.. Semoga kita diberikan kekuatan ya.. saya pn nangis lpas blik dr klnik dpan husbd sbb ni dh ktiga kali.. xkuat btul lpas diberitahu.. sblm ni ok je da heart beat.. 😢. Moga diberi rezeki di Tahun 2021 ada kandungan@baby yang kuat & sihat.. Amen..

takziah sis. di kalangan kita mmg ada yg pernah mengalaminya, saya kena bulan nov 2019 masa 10wk. masa tu janin x terbentuk sempurna mmg takde harapan utk survive. syukur skrg dah pregnant balik 13wk. banyakkan berehat & berpantang utk pulihkan dalaman. tapi percayalah mmg ada rezeki lain kali sis

4y ago

rezeki sis.. saya doakan kndungan sis dlm keadaan baik..

sabar ya sis..saya penantian selama 12 tahun..x sangka pregnant..tapi masih belum rezeki saya lagi..ngam kandungan msuk 12 mggu saya keguguran..sekarang tgh usaha nak pregnant lagi..saya doakan semoga sis tabah dan dikurniakan rezeki baby x lama lagi..

saya pun dh setahun kawin... gugur pada 25 nov yg lepas... semoga kita dikurniakan rezeki zuriat ya.. sedih mmg sedih.. tp kena redha.. kita ingat itu yg baik Allah bagi tp sebenarnya ada yang lebih baik lagi.. insya Allah..be positif oke

allahu kesiannya puan.. sy pn thn 2019 gugur mcm puan keluar kantung.. tp selepas setahun ni sy sedang mengandung lg.. puan teruskan mkn folic acid sehari sekali yg 5mg tu.. inshaallah ada rezeki lg nnti..

in shaa Allah ade hikmah nya sis..sy pon pernah rasa akhir tahun lepas.. alhamdulillah sekarang 2nd pregnan 24w++.. moga ade rezeki sis & suami jugak lepas ni. aamiin ya mujib.. take care sis❤️

semoga sis² yg alami keguguran ALLAH gantikan dgn zuriat yg baru. banyakkan bersabar dan jangan terlalu stress. doa banyak² insha'Allah rezeki anak Allah akan bagi selagi wanita ada rahim🤲

Semoga ada rezeki sis selepas ni Aamiin 🤲🏻 jangan sedih ya sis. Anak tu akan tunggu sis di syurga nanti ❤️ Alhamdulillah sis dah ada anak syurga

Salam takziah. In sha Allah. Ada hikmahnya disebalik tiap ujian yg ALLAH beri. Pasti akan digantikan dgn zuriat yg lain next time. Stay strong 💪