6 mingu

6 week dah buli buat buku pink ker??

74 Balas

ada tak perna alami pengalaman mcm saya, 6hb nov nurse call sruh dtg utk buka buku pink pada 8hb nov jam 2PM. kemarin ja saya pegi klinik tepat jam 2pm, lpstu nurse bole lgi blengah2...smpaila kre jam 3pm saya tgu, tba-tba nurse pnggil cakap sruh datang balik jam4...saya pun dtgla jam4 petg...mnunggu smpai jam4.30 tp lngsung xda apa2 urusn bjln...tba2 nurse call dia bz hrini so cancel tmujnji...sedehnya mcm ni ...punyala lama saya tunggu...da minta offday tba2 mcam tu pula...padahal kandungan saya da cecah 3bulan lebih...apa patut saya buat ya???

sy 4 minggu dah kena buat buku,tag high risk terus sebab memang ada diabetes,hypertension sebelum pregnant dan cucuk vaksin covid tanpa sedar pregnant

2y ago

sama dgn saya puan .. risiko kita sama

Kalau kk tempat saya, 5 week dah boleh bukak. Tapi depends pada kk jugak, ada yang 8 week baru boleh bukak. Sis cuba tanya kk tempat sis dulu. Kalau boleh buat awal, buat je terus lagi bagus

hai saya nak , kalau kita mengandung anak tidak sah taraf nak buat buku pink macam mana ye . kalau sudah berumur 18 tahun keatas adakah bole diurus sendiri sebb saya ada kawan yang bawah 18 dia dijadikan kes polis kalau 18 tahun keatas tidak kan? saya dan pasangan masih ada dan mau bertanggungjawab ats semua ni

Hi, nak tanya klau kandungan sda 6 weeks 6 days tapi sakit bagian bwh perut tu normal ke sbb sy ni bkja sbgai waitress so kena berdiri lama spjg wktu kja

2y ago

ape pon. buat ujian air kencing dan scan k.

Sy 6minggu dia bg temujnji je suru dtg 10 minggu plk bru dia buat buku..kecuali ibu2 yg ada mslh kesihatan dia akan tangkap trus buat buku..

2y ago

ya.. saya anak ke 3 ada gdm.. 6 minggu saya dah buat buku.

selalunya doktor suruh dtg klinik apabila kandungan dh cecah 8minggu atau janin kita dh nampak jantung dia...x salah buat awal...tetapi doktor akan rekemen kan mcm itu...dh nmpk jantung,baru boleh buat buku....

2y ago

sy doc rekemen dtg minggu ke 12 sbb klo g awal slli xnmpk sgt depend pada tmpt msing2

nak tnya.. nak buat buku pink nak bgtau mcm mna ye? first time xpndai lagi

2y ago

kalau nampak kantung shja masa scan dah boleh book utk buka buku pink ye?

saye dr 3w lg inform kk tp skrg nk masuk 7w still pending diorg asik call je tnya siasat mcm2 bku ank yg dlu2 dh bg siap..ntah bila nk pggil buka huhuu soon lah kott...biase 8w buka

hi nak tanya😟 ..sya dah chack doktor memang hamil ..tapi yg pelik nya ada darah mcm haid ada ka tu berbahaya?

2y ago

ada kwan sy sis.. mengandung 9bulan..bulan2 piriod..melahirkan ok.. bby sihat jga.. mcm2 ragam ibu mengandung kan..