Buku Pink

Sya baru pregnant 6 week 42 day da ley buat buku pink kee???

16 Balas

kalau mcm sy aritu g scn kt klinik swsta dulu..then ade gmbr scn tu..cm sy kandungan da 9 minggu g scn baru nmpk bentuk janin n ade degupan jantung...then doc ckp da boley g bt buku pink kt kk...then sy call kk n nurse tye da g scn ker sy ckp da n nurse tye da bpe minggu n nurse ckp nnt die bg tarikh bile sy boley dtg bt buku pink...sbb skrg musim kobid jd mmg kne call kk dulu..

Depends jugak yang. Kalau awk first pregnancy tkde sejarah gugur diorg tk buat awal. Mcm sy haritu week 8 diorg suruh tunggu smpai week 10 sbb anak sulong tkpenah ade sejarah gugur. Better call kk berdekatan tnye. Kalau diorg okay, better pegi je. Bawak pregnancy test skali pun okay.

4y ago

Itulaa. Autocorrect nk taip sejarah jadi sejadah. 😜😂

Kalau tiada risiko apa apa, biasa buka lambat pun tak apa. Tapi jangan lebih 12 weeks. Kalau ada masalah, 6 weeks boleh buka sudah.

Pegi klinik ckp nk check pregnant,nnt doc akn siap bgvtarikh utk bt buku pink tue...

Boleh kot....tp kena ada gmbr bby scan ...br kk terima...anything better call & ask 1st kk...

Isteri saya selepas 4 minggu baru Dr minta datang buat appointment untuk buka buku

Kalau di kk tempat sy, minggu ke 12 bru blh buat melainkan ada kes lain

atas tmpt kk awk.. sy 2 weeks pegi cek trus suruh bukak buku..

Saya nurse suruh datang bila dah 10w..

3y ago

saya 13 wek Kana suruh minum gula tapi semuanya ok tapi Kana suruh lagi minum gula 7 bulan kandungan

Skrg Boleh..... Dulu2 tak boleh...