Selamat bersalin 6.11.2020

5.11. 2020 pergi hospital serah dri awal pagi lpas sarapan dh pergi cek in hospital😅.. Waktu2 covid ni tahu jela.. Wad pn penuh. Dkat pendaftaran pun awal2 dh inform mase mnunggu naik wad dari 48 jam ke 72 jam. Waktu covid klo bersalin memng struggle. Sbb suami x blh teman. Huhuhu. Hai redho jela kena tnggu kn sorang2 kt dlm geng2 dgn mak jemah yg nk bersalin jgk. Hihi. .. Tp rzeki ptg tu dpt naik wad. Sbb esok hari awal pagi dh nk induce.. 6.11. 2020 awal2 pg 6.45 dh di msuk kan ubat. Rupanya mse dtg serah dri tu. Jalan dh bukak 2 ke 3 cm.. Yela awak dh ckup 40week.mNe tak nye. X rse skit pn. Then selup msuk ubat.. Dktr kata servik sbnrnye dh lmbut. Msuk ubt mngkin 2 kli dh blh bersalin. Tp x, skli je induce ubat. Awak dh nk kluar ye syg.. 6.45pg start msuk ubat kul 7pg start la. Azab skit nye.. Smpai la pkul 10.30 dh 4 cm. Nurse tolk trun labourroom. Trun tu dh smpai bawah dh bukak 5cm.Dukla dlm labourroom psang monitor jntung baby. Mse tu mcm aym berak kapur dh skit nye.. Dktr pcahkn air ketuban. Startla gesa skit 5 mint skli smpai waktu zhor. Pnghulu sgala hari. lahir la awak syg ibu. Mudah je teran awak 3 kli dh kluar. Alhmdulilah.. Sy doakn Mne2 ibu yg bkal bersalin nnt. Jgn tnggl doa nabi nuh tu. Inshallah dipermudahkn bersalin.. Bykkn berzikir.. 🤗🤗🤗

Selamat bersalin 6.11.2020
55 Balas

cerdiknya Muka awak Sayang. Macam dah nak sekolah. hehe Dengan rambut Belah tepi 😍😍😍

3y ago

Rmbut tu memng pnjg. Mse preggy memng rse tajam2 je.. Rupanya lbat mcm ni rmbutnye.. Thnk u sis