Doa Kita Yang Masih TTC Blh Amalkan

❤️5 DOA MEMINTA ZURIAT❤️ 1. Doa agar cepat hamil. Robbana hablana min Azwajina wa zurriyatina qurrota’ayunin, waj’alna lil muttaqiina imaama. Ertinya: “Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa (Al-Furqan: 74) 2. Doa Nabi Zakaria Robbi hablii miladunka dzuriyyatan thoyyibatan innaka samii’uddu’aa Ertinya: “Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa” (Ali-Imraan:38). 3. Doa Nabi Ibrahim Robbi hablii minasholihiin Ertinya: “Ya Tuhanku, anugerahkanlah kepadaku (seorang anak) yang termasuk orang-orang yang saleh.” (As-Shaffat: 100) 4. Doa Mendapat Zuriat Robbi La Tazarni Fardaan Wa Anta Khoirul Waa Ri Thin Ertinya: "Wahai Tuhanku, Janganlah Engkau Biarkan Daku Seorang Diri (Dengan Tidak Meninggalkan Zuriat); Dan Engkaulah Jua Sebaik-baik Yang Mewarisi." (Surah Al-Anbiya 21:89) 5. Amalkan 3 Nama ASMAUL HUSNA ini sambil mengusap perut.. Setiap kali selepas solat.. a) YA KHAALIQ = Yang Maha Pencipta b) YA BAARI = Yang Maha Mengadakan c) YA MUSAWWIR = Yang Maha Membentuk Moga bermanfaat.. Dan sama-sama kita amalkan.. Supaya kita dikurniakan Zuriat yang Comel2, Soleh & Solehah.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. 😘😘🤲🏻🤲🏻❤️❤️

Doa Kita Yang Masih TTC Blh Amalkan
6 Balas

Terima kasih share sis. Aamiin semoga kita dikurniakan malaikat kecil di dalam rahim tahun ni. ❤️🤲🏻😘

Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin. 🤲🏻🤲🏻

Amiiin.... 🤲🏻🤲🏻

Aamiin

aminn

amin