36 weeks 1 day

My 3rd baby is girl. My 1st & 2nd is boy. Finally i have baby girl! Can't wait!! Any mommies exprience early deliver 3rd baby? Baby girl?

39 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Wahhhh happy nye dpt tw yg gegel, Tp pengalaman sy lain,anak ptama & kdua boboi,yg ktiga sy scan dpt gegel,excited sgt sy shopping baju2 gegel,,smpy due sy bsalinkn anak boboi lg,😣😣😣,,terkejut ble nurse bg tw tahniah puan anak puan boy,,sy punya blur lama jugak hahahaha,,,skrg dh dpt boboiboy kuasa 3,,harap2 yg keempat ni gegel,,,teringin nk rase dpt gegel,,tp klu boboi lg mama xtw lah nk rancang mcm mne lg,,sbb mama mmg rancang xnk anak bnyak2 dulu,,actly lps dpt anak no 3 ni sy amik perancang (injection) & rancang sendiri (xbuang dlm ble bsama) maaf terlucah sikit,,period mmg xnormal sbb anak no 3 bf & sy injection,so nurse ckp normal mmg gitu,,sy dpt tw yg preggy pn sbb alahan pd bdn sy😥😥,sy suke tdo,pantang nmpk tilam dgn bantal peluk,,ble sy check double line😅,,adehhhhhh rezki kata kwn2 ..

Baca lagi
3y ago

Alhamdulillah boboiboy kuasa 3,sy kuasa 4🤭up skit dri awk...sekarang prgnat no5..harap sgt kali ni bby girl..sy doakan awk dpt bby girl kli ni..aminn

Sama la sis...anak 1st n 2nd boy...yg ketiga ni...3 kali scan dengan 3 dr yang berlainan...katanya girl...sebab dlm scan tak nmpk pulak kantung telur dan bebirdnya...kosong jer celah kangkangnya....tapi....barang2 baby semua warna neutral...takut pulak scan lain keluar lain....hahahaha....tak kisah pun kalu dapat Boboi lagi...janji semua selamat...sihat dan dimudahkan segala urusan.....

Baca lagi

Congratulation mummy... based on my experience i hv go tru 2 situation.. normal contraction in the morning 7/5/2015 at 8am.. then around 5hours .. doc advised me t hv emergeny cser due to low heart beat of my bby.. 😔 but finally she safely delivered at 4.59pm . Hope u can deliver safely n happy with ur little cute ones soon..

Baca lagi

Me! I have 2 boys. Their age gap is 2years. Initially i think i just want to settled with 2 boys. After 6years, suddenly want to have new baby. And the best thing is its a girl 😍. Going to deliver her around 1/2 weeks more. Please pray for me. So many challenge to give birth during this RMO period

Ank 1st, 2nd, 3rd ank lelaki... Pstu mngndung yg ke 4 ank perempuan..mmg suke sgt, smua brg perlu baru.. Mcm dh ank sulong je.. Hehehe... Dan skrg ank yg ke 5,hehehe...smua tekejut, katenye msih mude ank dh nk msuk 5..dan insyaallah, yg ke5 ni pon bby perempuan... 😊

Congrats. Saya 1st n 2nd gegirl... 3rd is boy. Dah 6 thn skrg. Alhamdulillah. Skrg preggy anak ke 5 baru masuk 10 weeks. Teringin nak girl lagi hehe... (anak ke 4 gugur masa preggy 8weeks last year).

Sama, can't wait for it. My first 3 childs all boys..this is my 4th pregnancy and its girl ☺️ During my 3rd pregnancy saya deliver baby awal 3 weeks dari due date.

Sya pregnant yg ke 3 skg, dah dpt sepasang boy n girl sblm ni, so yg skg nak dpt boy atw girl redha je sbb dah merasai dua2,, Tahniah awak dpt girl

Alhamdulillah..tahniah sis..bestnye bila dpt tau ngndong bby girl kan..sy da ade 4 boy,ngndong 16week..harap la girl plk...aminnn

3y ago

insyallah ada rezeki..sye 4 llaki sbelum ni tp 2 ank syurga.. now mngandung bby gurl..

VIP Member

Tahniah sis . Happynyaa . Sebab sy pkn berharap no 3 ni girl . Dedua dah boy . Berharap sangat girl kalini 😅 .