first bby..

3month boleh ke makan megie??

23 Balas

sy mkn ms kndungan 2/3 bulan mcm tu.. yg mee sedap pedas korea tu.. sbb trgn.. ada yg sampai 2/3 hari direct mkn.. dh dpt mkn, smpai skng xmkn dh.. sbb trgn tu dh hilang..

Sy bedal je.. cuma mknn pedas biasanye x elok utk first trimester.. klu muntah pedih rsenye. Lgipun mknn pedas boleh trigger loya.. itu sylh..

Sy megi n bihun je blh mkn time preggy sampai 7bln..nasi mmg xleh bau.. Boleh tp Tmbah2 protein n sayur biar seimbangla..

Kalau boleh elakkan klau kandungan dh 35 weeks ke atas boleh tpi jarangkan . Penting kesihatan ank

Boleh. Tapi jgn mkn bnyak sgt. Lagi satu perencah meggi tu lebih baik kalau buat sdri tau😍

puas dh kta mkn awk, tpy air rebusan maggie tu kita buang. utk kuah buat lain.

Sy mkn je.. Sbb awal2 preggy hnya megi je lalu.. Alhmdulillah ok

Saya makan ja.. Cuma badan saya x tahan sbb angin pas mkn tu..

Sy mkn Maggie anak first..tme tu MMG zero Sal berpantng..

Megi mkn 1 atau 2 kali je sbulan bila teringin.