Air Kelapa

3bulan blum boleh minum air klpa ke ? teringin sgt2.. Nak minum sebiji terus..

18 Balas

Sy dri 1st-3rd trimister mnum air kelapa muda sis, dlm seminggu sy mnum 2-3kli.. Mlm sblum nak bersalin pn sy sempat minum sebiji air kelapa😅esoknya air ketuban pecah

Akak, try minum seteguk dua. Kalau rasa okay takde apa. In shaa Allah okay. Tp, bgtau baby dulu. Ckp nak minum air kelapa. Mummy teringin. Janji, sikit je. Hahaha.

Minum utk lepas mngidam ja sis. Jgn bnyak2. Sbiji pon lebih kurang satu cawan ja hehe. Sy masa 1st trimester saya minum satu biji tapi ulang2 tak habiskan skali gus

Boleh je.. Jgn byk skaligus.. Cuba segelas dulu.. Klu OK, boleh jak minum.. Sbb sesetengah org xdpt minum air kelapa pd peringkat awal sbb takut gugur

Doc tkde cakap apa2 pulak. Saya suka minum air kelapa masa kandungan belum cukup sebulan dlu. Sbb itu je yg boleh telan. Alhamdulillah skrg masih ok 👍🏼

Sy minum dr 1st month smpai skrg dh 26 msih minum kelapa sbb crik benda tu jeee klu x xselera . Xde mslh kot mentality org je tu

4y ago

Betul.. Bukan mentality. Air tu sejuk kadang ada yg alah pd sesorg. Ikut pd diri masing2 sebb ada yg pengalaman gugur juga awal kandungan kerap minum ni turun tanda.

Bole je mnum air klapa ni kn rasanya. Sbb sy minum dri 1st trimester smpai dh 3st.. Cuma air tebu, air nenas tkbleh.

4y ago

Ye betul ikut tuan badan, masa saya anak first dok teringin air tebu dengan kelape dari awal mengandung sampai ade anak hari hari minum. Syukur alhamdulillah anak takde pape.

Sesetengah ibu mengandung alah pd air kelapa masa usia seawal 1st & 2nd trimester. But depends on individu

Sy minum alhamdulillah okay je. Mmg dr awal pregnant sy minum air kelapa. Skrg dh 7m 🌼

Sya ada mnum 3 kali msa 9-11 minggu..alhamdulillah tak ada apa2..skrg msuk 13 minggu.