Air kelapa 7 minggu kehamilan

Assalamualaikum semua,, saya nak tnya, boleh ke org mngandung minum air kelapa ,,sbab saya minum sebiji air kelapa,, jelly lagi...

1 Balas

Waalaikumussalam sis. Boleh minum. Atas penerimaan badan masing masing. Ada orang tak tahan. Sis cuba tanya mak sis, masa pregnant dulu dia minum air kelapa ke tak. Kalau macam saya, saya tak tahan, mak saya dulu tak minum kalau awal pregnancy. Sebelum pregnant saya minum air kelapa bila period, sebab fungsi nya macam mencuci.