Air Kelapa + Gdm

Gdm blh minum air kelapa ke? Sbb byk yg ckap bgs air klpa ni.. Nnti bby kluar putih bersih je..

2 Balas

Sy rasa boleh je minum tapi yg plain lah. X da gula langsung. Lepastu jangan la minum sampai 2 3 gelas. Cukup segelas sehari ke. InshaAllah yg bersederhana tu lagi baik. Tapi ape2 pun sis tanya la pakar pemakanan kalau sis ade kencing manis time preggy. 💖

Sy gdm on insulin. Pakar pemakanan cakap air kelapa xboleh minum