menunggu ketuban pecah ??

39 week.. mcm x pregnant sj ni. baby x mau kluar

8 Balas

Sy besalin 39w5d... Mse 39w tu mmg duk tggu tnda je, bilela bby nk kluar... Ble dh 39w5d die xpch ktbn, xkluar drh apepon, juz cntraction je.. Kite ni duk ingtkn cntraction plsu. Wt biase je la.. Ble dh trase mcm nk berak tu baru pi hos.. 😅 mulelah cik abg bwk krte mcm ape... 😂😂 apepon, smga dipermudahkan ye sis..

4y ago

macam mana sis bezakan nak berak betul dengan berak simptom nak beranakk?? ada instinct ke ada cuba untuk berak dulu, then if tak keluar baru pergi hospital??

Pengalaman 2 anak lahir 42weeks . kena banyakkan berjalan laju , kalau boleh 2 jam pagi dan 2 jam ptg . banyakkan naik turun tangga , buat squat . untuk bantu renggangkan otot pelvik kita

saya esok genap 39week,tgah tggu trun tanda je ni...bby xnk keluar lg,syok sngt kut duk dlm tu😂 hari2 ckp sygg keluar lh mami,dedy,n abg xsbar dh tggu adik keluar...

5y ago

insyallah.. tq sis 😊

Sama la sy sis... 39week 1day, dah pujuk pon baby xnk kua, syok duk dlm tuh... Bertabah wahai hati😌😌😌

Sme.. Tgh tgu tanda je ni, tp bby mcm syoj je ddk kt dlm, xde tnda lgsung nk kuor😅

Semga urusn awk dpmdhkn. Bykn bjln

Try light exercise using exercise ball.