Tanda bersalin

Maaf bertanya... saya masih x paham tanda tanda nk bersalin tu mcm mne.... first baby... so mmg xthu pape... saya nk tanya... klu kluar air ketuban tu kite akan rse die kluar atau mmg x rse lg... contoh klu kite duduk kite akan rse x air ketuban tu kluar... atau die kluar tanpa ade rase ape2... tolong la bg penjelasan.... saya tgh risau... sya pregnant da 37 week daa....

2 Balas

air ketuban keluar tak rasa pape tp seluar dah basah bayak , rase nye tak berbau kot air tuban tu . kalau ada keluar darah cpt ke hospital . lg stu perut kejap kejap mengeras . 5 minit kjp lg mengeras . makin lama makin sakid . sakit tu macam kene segugut dan makin sakit

5y ago

Mengeras tu xde la sakit... tp tu la... bile baby mengeras saya yg rse susah nk nafas tu jer.... sakit lain xde... melainkn sakit pinggang hingga ker kaki.... kejap dtg sakit nye kjap xde....

seluar dlm Basah tu awak lps kcing ad lap tk ? klau ad lap tp ad air meleh gk tkut ketuban liking

5y ago

Saya sentiase bwak tisu ker tandas... dan sentiase lap.... lpas lap tu xde pulak ade air meleleh... tp bile nk ke tandas balik tgk sluar dlm mst basah...