Pecah ketuban

Mcm mne nk tau air ketuban dh pecah ke blum? Die rse mcm mne time pecah tu rse cm nk terkencing ke? Byk ke kluar?

5 Balas

Pengalaman saya bersalin sbb air ketuban pecah.. bangun 4 pagi rse nk g bilik air, otw jalan tu tiba2 rasa air meleleh.. mula ingt saya terkencing.. tp tk rse pon mcm kita biasa kencing tu.. Lps keluar bilik air tu, otw nk ke ruamg tamu meleleh lagi air sikit sikit, terus rasa pelik. so spnjg ke hspital pon melelh la sikit2 (tp pakai pad).. Nnti kita tau sndiri la tu air ketuban, mmg air jernih tnpa warna atau bau..

air ketuban tak berbau. tak mcm air kencing. air kencing kalau kita xtahan still boleh kepik sampai kita masok toilet. kalau air ketuban pecah ni ada bunyi plop dn awak rasa suam then mengalir terus je. tau2 awak dah basah

9mo ago

mcm sy haritu masa 2nd baby. air ketuban pecah. keluar habis awak. banjir terus. masa tu tengah tggu nk masok labour room. awak cuba pakai pad or panty liner. if lembab dn tak berbau mean air ketuban awak leaking. segera ke hospital yea❤️

Sy pernah pecah air ketuban 36weeks..xrasa sakit..tahu2 seluar dan tilam dah basah..xrasa nk terkencing pon..terus ke hospital,doktor scan..tengok mmg air ketuban'afi' kurang..duduk wad seminggu pastu kena induce..

Air ketuban ni ada yg keluar laju ada yg keluar sikit2, awk akn rsa meleleh kt paha pstu texture dia licin2 mcm drh

Dia keluar dgn sendirinya mcm keluarnya keputihan. Tapi rupa dia jernih, putih, cair dan byk mcm air kencing