GDM mommy

35w5d.not allow postdate.induce????

11 Balas

i pun GDM.. 4 hari before due date, i start sakit2.. i pergi HTAR & terus kena admit.. then sampai 28/3, doktor induce i.. huhu..i keep sakit tapi buka baru 1-2cm..then doc keep monitor CTG baby..sampai la i demam on 28/3 petang.. then doctor decide buat emergency czer.. . on other hand, i bersyukur doc czer sebab once settle bby keluar, doc inform i ada appendix & terus operate appendix sebab dah bernanah.. so, yang i sakit kaw2 yang semua ingat contraction bersalin tu rupanya sakit appendix ke? heeeee.. so far, baby dgn i selamat.. good luck mummy.. everything will be ok..

5y ago

i pun tak sure la sbb i bersalin dekat wad lama

I am GdM mommy before.. 😬😬 serah diri on 39w6d.. tapi doktor postponed induce, sebab ada 2 mommies yg dah induce 2 kali still xberanak lagi.. so I kena induce on 40w1d.. last year on 1st Oct.. yes,Gdm xboleh postdate.. tapi boleh je kalau tetiba mommy bersalin awal.. I mean manalah tahu bby nak keluar awal..

Jangan takut . Jangan fikir kesakitan tu . Fikir baby . Nanti sampai masa harung je . Kalau fikir pasal sakit , saya dan ibu ibu yang lain pun tak nak mengandung lagi 😁 . Nanti baby dah keluar , lupa semua sakit . Good luck and semoga kuat . Nah gambar untuk semangat .

i gdm on diet .. xbole lebih 40w.. serah diri .. tpi esoknya bru msok ubat .. tpi xrasa sakit contraction pape .. 2nd day masok sebiji lg ubat .. petang tu da sakit malam bersalin .. alhamdulillah normal birth .. so 40w 2d .. doc sentiasa check ctg baby .. sebb ok agaknya dia kasi lebih hari sikit ..

1st pregnancy sy gdm.. Sy admit 38/52..kena induce after 24 hours.. VE 5cm tp tak jg bersalin2 smpi kena czer setelah 12 hr contraction pain and poor progress Syukur baby selamat..

5y ago

just like what i went through 😅

ank 1st sy gdm, 37w kena induce, ptg tu bukaan 4cm,dkt 2hari baru sakit dtg, hehe.so bersalin 37w2d,musim tu labor room mmg full, nasib baik x czer poor progress tp baby masih ok.

i dulu 40wks serah diri, dah 3cm (tak rasa apa) doc pecah ketuban n induce, tapi i ambil epidural. ended up with czer coz poor dilation progress, 4cm after 10 hours n baby distress

Gdm mommy here! Saya dtg hospital utk induce tp ms kat hospital terasa sakit dh. Terus tak jd induce. As long dh 3cm doc takkan induce. Sy bersalin on due date.

yup. i nearly get induced but my baby came out 6 days b4 due date.. hehe

5y ago

hehe.. itula. sy mmg pujuk baby kluar. sbb langsung xde sakit tanda nk bsalin. hehe

smoga dpermudahkan😊