BUASIR waktu mengandung

35 week buasir menyiksa diri, ada tips tk mommies.. 😭😭😭😭😭😢😢 #buasir #27nov

11 Balas

Cuba mkn sayur dan buah bnyak fiber mcm kale dan oren. Yg kale tu mmg susah nak telan lebih2 batangnya tu tp bahgian tu la yg banyak fiber. Sy mkn hampir hari2 sbb klu xmakan najis jd keras n susah membuang. Lagi satu cuba minum jus buah prune yg non added sugar. Utk jagaa buasir tu setiap kali mase membuang jgn teran. Lepas membuang mesti cuci dgn sabun dan air bersih dan lap kering. Lepas tu beli epsom salt rendam punggung dlm air suam 2x sehari selama 15 min utk turunkan inflammation. Harap membantu.

Hurmm😩😩menghadapi masalah yang sama , dh jumpa doktor dh g hospital tapi doktor surgery tak boleh buat apa sebab pregnant nnti dia nak tmfok lepas bersalin sangat2 menyiksa bila berdiri lama atau jalan bnyak dia akan terkeluar🥲takot nak meneran sekarang dah 34week semoga dipermudahkan urusan awak dan kita semua aamiin 🤲🏻

10mo ago

Hi sis ada update tak?

allahu seksa tu. sy pernah kena buasir dulu masa 2014. tahap 2. berak je berdarah. masa tu sy amalkan makan betik dan kangkung sbb senang nak membuang. najis pun lembut je keluar. lepas tu sy jumpa produk utk buasir keluaran hpa. Alhamdulillah berkesan.

1y ago

keep your body hydrate. drink a lot of water at least 3 - 4L perday. previously i use himalaya cream pilex. its really useful

sy juga ada masalah buasir tahap terkeluar .. skg dah ok selepas amalkan ubat homeopaty. cuma masalah isi terkeluar tu masih ada x dpt masuk dah dan tak rasa sakit tapi agak malu lah rasa mcm nak potong je terjuntai mcmtu 😅😬17weeks pregnant.

9mo ago

sy pon buasir tahap 3 tp baru je prednt

sy refer doktor sbb smpai bleeding.. ingt bleeding kt pv.. rupenya buasir.. doktor bg dafflon terus ok.. tp sy skrg 33w. takut nak teran nanti jela klua balik

sy pula buasir lps bersalin masa anak usia 3 bulan.. sy amalkan minyak sacha inche slps mkn ubat klinik dan ubat kedai cina tk berkesan.. alhamdulillah.. tk berak berdarah dh ..

Cuba Amal Susu kambing . sye sebelum ni mmg kerap buasir dan sembelit . kadang tu mmg seksa sgt nk teran pun takut . tapi skrng hari2 membuang sbb Susu tu melawaskan

Sis bole cuma pncuci fefet untuk hilng kn buasir tu...and sis kena mkan mkanan yg takk buat kn sis buasir and perlu bnyk kn minum air suam☺️

Sis bykkan mnum air & pastikan setiap kali pengambilan mknan ada fibre. Bykkan consume sayur2an especially yg berwarna hijau

Malam amalkan Makan yougurt, kalau boleh amalkan hari2 ..