BUASIR waktu mengandung

35 week buasir menyiksa diri, ada tips tk mommies.. 😭😭😭😭😭😢😢 #buasir #27nov

11 Balas

Cuba mkn sayur dan buah bnyak fiber mcm kale dan oren. Yg kale tu mmg susah nak telan lebih2 batangnya tu tp bahgian tu la yg banyak fiber. Sy mkn hampir hari2 sbb klu xmakan najis jd keras n susah membuang. Lagi satu cuba minum jus buah prune yg non added sugar. Utk jagaa buasir tu setiap kali mase membuang jgn teran. Lepas membuang mesti cuci dgn sabun dan air bersih dan lap kering. Lepas tu beli epsom salt rendam punggung dlm air suam 2x sehari selama 15 min utk turunkan inflammation. Harap membantu.