overdue 40w5days

31/8 kene serah diri . sakit kene induce korang ? share plisss

10 Balas

Sy xde pengalaman sakit sendiri, anak first induce.. Sakit contraction agak sakit bila bukaan da start 4 cm.. Sy kena sekali je.. Mse tgu dlm lr.. Mmg terasa.. Insyaallah akan dipermudahkan.. Sy kena admit 10/9 nt.. Doakan ye semua.. Sbb bby twin, tp doc xdecide lg boleh normal ke x, coz berkongsi uri

Sakit induce adalah sakit bersalin secara paksa😊dktor akan bantu seluk mengunakan jari buka kan jalan dulu lepastu dia masuk kan ubat melalui bawah atau melalui drip air kat tangan tu kadang masukkan 1 benda belon namanya banyak kan baca doa yang nurse ajar tu sakit induce mmg paling sakit sis 😊

sy pn mcm sis jg... over due 5days jg... tp syukur nk msk ary ke6 sy ssh stat sakit... sis kena byk bjln or senaman.. mcm turun tangga 2 mbantu mcepatkn proses psalinan.. sy wat mcm 2 cz xnk kena induce but sy kena ceaser laa cz jntung bby lemah cz lmbt kena bg tindakan dr phk hsptl

Sy kena induce belon 12jam & on pitocin 8jam tp last2 emergency czer sbb jln x buka jgak & air ketuban dh pecah lebih 24jam.. yup, mmg sakit sbb dipaksa buka laluan..

Banyakkan membaca sis @ paling malas tngok video dekat utube. Bnyak dorang cerita pengalaman mcm mne, nak bersalin pon perlu kumpul ilmu tau 😅

Pengalaman saya sakit...tp last2 czer jugak...tapi puan jangan la takut..kadang2 tak sama setiap orang Apa2 pun semoga selamat bersalin ya

Kne induce sakit dia xd la seteruk sakit ori. Bg sy la. Huhu

Xpnh lg over due .. 3 kli pregnant .. 3x 37weeks kua bby nya

Semoga dipermudahkan