Anak breastfeed one side

Hai semua, baby sy skrg 3 bulan lebih, full bf. Beberapa hari ni dia lebih suka bf belah kiri daripada kanan. Bahagian kanan tu dia bf sekejap sangat dan lepas tu dia akan tolak walaupun kena paksa, tp kalau bf belah kiri dia sampai tertidur tidur pula. Sy picit breast kanan masih ada susu yg keluar dan tak kering. Sebelum ni dia lansung tak memilih sbb dia jenis yg kuat susu. Apa perlu sy buat eh? Ada yg pernah mengalami situasi yg sama? #firstbaby #firstmom

3 Balas

Sama .. anak saya pon suka sebelah kiri je . Kanan kurang . Sis cuba posisi menyusu football hold . So far alhamdulilah bila saya cuba, baby selesa menyusu belah kanan mcm tu

9mo ago

ohhh begitu, terima kasih ya sis ☺️

beby saya dulu pun cm tu , suka belah kiri banding kanan. tp saya paksa jugak , lama lama dia okey, sbb kadang boleh jd flow susu laju atau lmbat tu yg beby x suka

anak saya dulu mcm tuh, tapi lama2x dia okay. kena paksa juga la dia minum sblah lagi takut susu kurang, saiz breast pun besar sebelah.

10mo ago

yaa sis skrg ni mmg sy paksa dia, tp tu laa begaduh kita,menangis2 menolak. Kalau masa dia mamai dia nda tolak tp kalau dia tgh sedar terus dia tutup mulut.. kalau bgini mmg ibu yg menangis bukan anak 😂