hb low

2minggu sekli cek Hb...mesti Merah je...ade petua X nk naikkan hb...

26 Balas

Makan ubat yg kk bagi bersama air limau. Saya amalkan tips ni, Alhamdulillah naik hb. Sebelum tu beberapa bulan juga saya anemia in pregnancy, hb low. Selain tu, jarakkan pengambilan susu atau teh dengan ubat yg kk bagi, sekurang2 nya 2 jam. Jangan ambil bersama. Sebab ada element dlm susu yg boleh halang penyerapan vitamin kk. Tu nurse yg pesan dekat saya. Selain tu, amalkan makanan2 biasa yg terkenal boleh bantu naikkan hb. Contoh jambu Batu, kerang, bayam