hb low

2minggu sekli cek Hb...mesti Merah je...ade petua X nk naikkan hb...

26 Balas

mcm sy awal preggy klau check hb sllu rendah . smpai dpt dua jenis ubat . mcm sy dpt obimin dgn yg pil warna coklat busuk tu . sy start hb cntik bila sy mkn ubat tu mlm sblom tdo . make sure jarakkn lpas mkn dlm dua jam . sy xley mkn pg ubatnya sbb hb tetap xnaik . bila mkn ubat tu sblom tdo bru hb cntik . bila da cntik sy bru amalkan vit c beli kt farmasi . sy skrg mkn obimin jak dgn vit c . maintain hb cntik

4y ago

klau nk mkn pg jgk blh . mkn ubat tu tiga jam sebelom sarapan . wajib . sbb klau mkn 2jam sblom sarapan . xkn jd . sy da byk kali cuba . lpaa mkn obimin pg . jarakkn dlm 4-5 jam baru blh mkn . bru hb cntik