Allah bagi pinjam untuk 9 minggu

23/10/21 Hi.. Nak share pengalaman gugur. Baru je tadi tengah hari tadi. Minggu lepas 16/10/21 da start keluar spotting warna coklat taw. Terus pergi pakar. Masa tu scan baby okay. Masih ada heartbeat. Dr bagi ubat utrogestan 100mg utk kuatkan rahim. Masa ni kandungan da 7w sepatutnya. Tapi ukur size janin dalam 6w5d. Tapi time tu fikir positif. Maybe lambat ovulation ke apa kan. Then 20/10/21 tu nak pergi buka buku pink dekat kk. Balik dari kk. Bleeding keluar. Aduii. Rasa tak sedap hati. Esok tu 21/10/21 pergi pakar balik. Check tak de heartbeat. Time tu da sedih. Siap tanya soalan kat sini pasal heartbeat baby tu boleh ada balik ke. Huhu. Sebab tak rela hilang baby. Tak rela nak rasa gugur. Still positif cakap yg baby ada heartbeat. Maybe scan tu tak jelas time tu. Menangis je la. Berdoa supaya Allah selamatkan kandungan. Malam tadi 22/10/21, perasaan ni rasa macam baby takkan lama. Lepastu doa supaya Allah bagi petanda esok which is harini (23/10/21) sebab da tekad nak pergi jumpa pakar jugak harini sebab darah non stop keluar. Kalau jumpa pakar ada heartbeat tu tandanya baby selamat. Kalau takde heartbeat minta gugur jugak hari yang sama. Tak nak tertunggu tunggu lagi dah 😩 Then tadi pukul 2:30pm. Perut rasa cramp sangat. Sakit sangat sangat. Lepastu ada rasa macam terlalu sakit. Terus rasa “ni macam nak keluar ni”. Sebab sakit dia masa nak terkeluar tu. Macam ada orang pijak pijak perut ni sakit dia. Terus pergi bilik air. Rasa nak terberak. Teran je atas lantai. Sebab dapat rasa janin nak keluar. Sekali poppppp. Keluar la sebesar penumbuk. Memang keluar semua. Keluar kantung sekali. Dalam kantung tu ada janin. Alhamdulilah pergi check pakar. Dia cakap da keluar habis dah. Siapa yang baca ni. Doakan supaya saya ada rezeki zuriat. Nak rasa macam orang lain rasa. Siapa tak kuat jangan view taw gambar ni. Take care ✨❤️ #miscarriageOnFirstPregnancy #firstbaby #sharingexperiences

Allah bagi pinjam untuk 9 minggu
91 Balas

Sabar ye mommy. In shaa Allah ada rezeki akan datang ❤️

3y ago

🥰🥰

semoga awak kuat.. insyaAllah ada rezki lagi nanti ye 💜

3y ago

Terima kasih doakan. InshaAllah. Semoga Allah permudahkan urusan next pregnancy ♥️🌹

sedihlh .. rse nak nangis 😢.. pregnant ni mmg kuat emo

3y ago

in sya Allah awk dpt merasa stu hri nnt

sis cuba amalkn air rebusan buah zuriat utk kuatkn rahim

3y ago

Terima kasih Sis. Saya usahakan ♥️

in sha Allah akan ada rezeki anak xlama lagi...

semuga awak kuat ye. insya allah ada rezeki anak nanti

3y ago

InshaAllah. Aamin. Semoga dipermudahkan next pregnancy ♥️✨

semoga terus kuat dan usaha.. Insyallah rezeki dtg lg.

3y ago

InshaAllah. Aamin. Percaya dengan rezeki Allah kan. 🌹🌹

Still kuat okay sis ♥️ Tuhan Sentiasa ada .

3y ago

Thank you sis ♥️♥️♥️

Semoga Allah gantikan yg lebih baik utk awk sis.

3y ago

Aamin. InshaAllah. Terima kasih ye 💕

Hi . Sy nk tnya berapa weeks kndungn masa ggur?.

3y ago

Da 9w baru gugur terus. Tapi masa turun spotting brown da 7w5d (tapi masa check size janin time ni baru 6w5d). Dalam seminggu jugak la turun spotting tu