pantang suami

2 hari lepas saya dah habis pantang suami 100 hari, baby pun dah 3 bulan lebih. hari ni saya cuba nak mula melayan suami. baby tengah tidur, saya bermanja dengan suami (hugs and kisses), bila saya tarik tangan dia nk ajak ke bilik sebelah suami macam blur2, maybe dia ingat saya bermanja je kot tadi tu. on the spot pulak baby mengigau bunyi macam nak nangis then tidur balik. suami tanya kenapa tarik tangan td, saya cakap takda apa, dia pun sambung baring nk lelapkan mata. ya Allah awkward nya rasa, malu pun ada, terus saya pegi pump susu buat mcm takda apa berlaku. niat nya nak melayan suami sebab last bersama masa saya pregnant 37 minggu, kesian pula dia walaupun dia tak pernah minta lebih2, just small kisses and hugs. malunya nak ajak suami lagi, kalau nk tunggu suami yg ajak memang tak kot maybe sbb dia risau saya belum pulih dari bersalin, sepanjang pregnant pun dia tak pernah minta, saya yg akan mulakan baru dia on, lagi pun baby ivf, maybe dia risau. boleh share pengalaman? bila start bersama semula? ada baby boleh focus ke, risau pun ada tinggal baby kt bilik sebelah. saya tak selesa nk bersama bila sebilik dengan baby. taktau la, macam2 saya fikir, first time mom.

18 Balas

Saya tak pernah malu mintak kat suami. Bila saya start manja tu nnti dia tnya “nak ke” sy jawab jelah nakk. Buat apa malu. Tu suami sendiri. Atau pun saya ckp “on jom” setel.

3mo ago

Samaaa 😩

mase ank first dulu.. lepas 6bln bru suami tnye boleh ke x. hahaaaa.. dia sndiri pun takut kalo awal2 takut luka czer sye trbukak..

next nnti puan bgtw direct je.lelaki ni dia kena ckp trus terang..kalau x nnti blurr je memanjang tak phm😅next time cuba lg k

100hari tu puki dah naik total ke .. dah kecut dalam nya 😏 suami lagi pandai dari bini .. kang puki longgar salahkan suami

3mo ago

Amende pulak mu ni sibuk ngn puki org. Lain org lain cara luka. Xyah duk sibuk sgt ngn puki org. Jgn puki sendiri alohh.

Allahu. Komunikasi yg baik adalah jalan terbaik. Terus terang je cakap nak bersama dgn suami. Settled.

sis try pkai sexy2, wangi2 then hug n kiss husband. mesti dia turn on 😅

Sy baby 5bulan baru bersama dia punya malu tu haihhh mcm baru kawen 😆

jangan malu