Mengandung 8 minggu dan scan di swasta beberapa hari lepas doktor sahkan baby takda denyutan jantung

2 hari keluar darah spotting2, adakah itu normal atau tanda baby tidak bagus (miscarriage).? Doktor suruh scan balik dalam masa 2 minggu..adakah perkara macam ni normal?

1 Balas

Blood spotting ni boleh jd normal dan tak, pengalaman sy ada spotting sikit utk 3 hari tp lepas dh confirm ada heartbeat, doktor ckp normal dan so far kandungan pun okay dah masuk 32w. Tp ada kwn sy yg spotting berterusan dr 6w sampai 12w, walaupun doktor ckp normal, gugur akhirnya kandungan kwn sy tu. Puan cuba scan kt klinik lain, minta 2nd opinion. Kadang pasal kandungan ni kena cuba tmpt yg berbeza lg lg awal kandungan. Ada mesin yg canggih sikit dpt tgk kantung lebih awal dan detect bunyi jantung, ada tmpt guna mesin lama jd nk scan pun nampak tk nampak.