Scan baby 9minggu tiada denyutan jantung

Nk tanya..ad tk ibu2 yg mengalami mslh mcm sy. Minggu lps sy scan dkt swasta 8w4d ade denyutan jantung..Tapi scan dkt kk utk buat buku pink minggu ni. 9w2d doc tkjmpa denyutan jantung baby.tpi janin sihat besar bulat. Doc suruh refer dkt hospital scan lg 2minggu.sy tkde bleeding or sakit perut..adakah kemungkinan sy gugur. sy first time mengandung #ingintahu

6 Balas

Sama lah saya. Scan swasta 8w ada heartbeat kuat pulak bunyi. Buat buku 10w haritu doc kata tak nampak jantung.. kena tunggu 2minggu lagi.. risau sangat2.. sbb pernah silent miscarriage takde tanda gugur pun..baby takde heartbeat lepastu turun sendiri.. kali ni harap sangat ada harapan lagi 2w scan balik.. saya pergi jugak swasta lepas buat buku tu.. doc tu cakap dia nampak tapi samar2.. allahu moga ada keajaiban❤️🥺

sama la dengan sy.. kalau ikutkan skrg dah 10 minggu...tapi bila scan hrtu baru 6 minggu.. saiz kecik sgt.. scan jantung x nampak lagi.. mggu dpn scan nak tgk ad pertambahan saiz dan heart beat x.. skrg ni hr2 ad bleeding walaupon sikit.. ni 2nd pregnancy.. 1st hrtu gugur sbb xde heartbeat jugak... tahap redha dah ni..doakan sy terus kuat..

Sama mcm saya.. rasa risau.. nak buat scan dekat swasta doc cakap dia nampak jantung tu mcm samar2.. tapi bila detect bunyi takde.. hm saya pernah gugur.. risau dia tak payab ckp la😥

1y ago

Allahu..Yeke siss. Abistu skrg mcmana keadaan baby sis ?Hmmm risau nya. Sy firstbaby. Tkpernah gugur. Minggu lps baru dgr kuatt heartbeat dia😢. Semalam cek kk tkjumpa heartbeat plk.Tapi baby membesar je. nak cek swasta harini sb mcm tkleh tggu next week tpi takott risauu kalau betul2 tk adaa heartbeat😭

sma mcm sy 9w6d msih Blum nmpak Janin..sya mnta tunggu lagi 2 minggu sblom pgi hospital...brharap sangat2 ada keajaiban nanti...bby membesar dgn sihat...

saya tgh tunggu app o&g hosp 14/2 ni , Ya Allah perasaan hari2 pujuk baby and doa supaya baby ada heartbeat 😭

1y ago

Sama dgn sy sis. 14/2 ni nk scan balik. Mmg hari2 taktenang asyik risauu fikir mcm2. Tkputus2 doa semoga baby membesar dgn sihat dan ada heartbeat. . Inshaa Allah sis. Semoga Allah kuatkan denyutan jantung baby kita. Semoga baby kita membesar dgn sihat dan sempurna . Aamiin

rescan di swasta. takut scan kk yg xjelas

1y ago

Baikk sis. Next week sy try scan swasta balikk. Thank youu