Risau anak tak nak makan nasi keras

1y4m anak tak nak makan nasi keras . Still makan nasi lembik dgn kuah yg byk baru nak telan . Kalau ade yg keras dia mcm nak muntah pastu luah kan balik makanan tu . Buah dan sayur mmg tak nak . Kena lenyek kan atau cincang kecik halus baru nak makan . Kalau biskut atau kuih raya tu pandai pulak kunyah .

1 Balas

masakkan nasi biasa tu lebihkan sikit air..biar lembut sikit..anak tgh nak biasakan makan kot.. sis boleh join channel ni saya ada share resepi baby kat situ https://t.me/babyfood_afinh